Alles over deurdrangers

 

IJzerwarenUnie heeft een ruim assortiment deurdrangers en ander sluitwerk waaronder

 

- DEURDRANGER ARMEN,
- DEURKETTINGEN,
- DEURSLUITERS,
- DEURVASTZETTERS,
- DEURVEREN,
- KIERSTANDHOUDERS,
- PANIEKBALKEN,
- PANIEKOPENERS,
- PANIEKSLUITINGEN en
- PANIEKSTANGEN. 

 

DEURDRANGERS MET VRIJLOOPGLIJARM DORMA TS99 FL&FLR

Open de deur, zonder weerstand en met sluitzekerheid in geval van brand !

Deze deurdrangers met vrijloopfunctie worden in combinatie met een brand- en rookmeldsysteem toegepast.  Bij alarm of spanningsuitval sluit de deur automatisch en gecontroleerd.  Bij het dagelijks openen en sluiten van de deur zorgt de vrijloopfunctie ervoor dat er geen enkele weerstand van de deursluiterveer merkbaar is.  Dit verhoogt het gebruiksgemak aanzienlijk.  Zolang er geen alarm of spanningsuitval is, blijft de deur ongeremd vrij beweeglijk en wordt deze niet automatisch gesloten.  Een belangrijk pluspunt bij intensief gebruikte deuren.  Dit deursluitsysteem is dan ook bijzonder geschikt voor brand- en rookwerende deuren in seniorenwoningen, invaliden- en zorgcentra en ziekenhuizen.  De TS 99 FLR vrijloopdeursluiter is de variante met geïntegreerde rookmeldcentrale.

 

DICTATOR deuropvangers vangen dichtslaande deuren geruisloos op 

 

DICTATOR deuropvangers vangen dichtslaande deuren geruisloos op en houden deze stevig gesloten.

Door gebruik te maken van een DICTATOR deuropvanger worden uw deur, ramen en kozijnen gespaard. Ook kunt u, door gebruik te maken van een deuropvanger, er zeker van zijn dat hard dichtslaande deuren tot het verleden zal behoren. Dit is met name belangrijk op plaatsen waar rust en/of concentratie een vereiste is (kantoren, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, hotels, toegangsdeuren in flats e.d.).

Een ander belangrijk voordeel van gebruik van een deuropvanger is dat voorkomen wordt dat met name kinderen met hun vingers tussen de deur bekneld kunnen raken. Ook de ideale oplossing in combinatie met een deurdranger om er voor te zorgen dat de deur altijd goed in het slot zal worden getrokken.

 

Vaak wordt er ook voor een deuropvanger gekozen in die situaties waar de bestaande deurdranger niet voldoende kracht heeft om de deur op het laatst in het slot te trekken als gevolg van windbelasting of teveel weerstand van het dagslot. In deze situaties adviseren wij om een deuropvanger met eindslag (dode slag) toe te passen, dit zorgt ervoor dat de deur altijd dicht- en aangetrokken zal worden.

 

In die situaties waar er onvoldoende plaats om een deuropvanger verticaal te kunnen monteren, adviseren wij om het type 1400 of het type VS2000 toe te passen. Deze zijn standaard geschikt om horizontaal te monteren.

 

Voor branddeuren is er de deuropvanger type 1600F met speciale bevestigingsplaten, hiervoor goedgekeurd door het Duitse Materialprüfamt (MPA) te Dortmund voor toepassing op branddeuren. 

Voor de verschillende deursituaties (opdek, gelijk- of terugliggende deuren maar ook schuifdeuren) bieden wij u een oplossing met een DICTATOR deuropvanger.

 

NEMEF opbouw paniekbalken zijn dé oplossing voor noodsituaties

 

Of het nu gaat om scholen, ziekenhuizen, winkels, verzorgingstehuizen of uitgaansgelegenheden, in alle openbare gebouwen waar mensen samenkomen, vormen vluchtwegen een essentieel onderdeel van de veiligheid.

NEMEF opbouw paniekbalken voldoen aan de strengste Europese voorschriften (EN 1125) en bieden daardoor maximale bescherming aan personen bij brand en/of noodsituaties. De NEMEF paniekbalken zijn tevens beveiligd tegen ongeoorloofde schootontgrendeling van buitenaf.

Dankzij de modulaire opbouw bieden de NEMEF opbouw paniekbalken optimale flexibiliteit voor zowel enkele als dubbele deuren.

 

EN 1125

De NEMEF opbouw paniekbalk is ontwikkeld en getest volgens de Europese norm EN 1125. De opbouw paniekbalk is daarbij gecertificeerd voor neven- staande klassen, wat betekent dat de paniekbalk:

• De 200.000 cycli test heeft behaald

• Kan worden geopend met maximale druk op

de deur van 80 N (deur onbelast) en 220 N

(deurbelasting met 1000 N)

• Geclassificeerd kan worden als

‘Zeer Corrosiebestendig’

• ‘Brandveilig’ is

• De veiligheid van personen beschermt

• Geschikt is voor intensief gebruik

(scholen, ziekenhuizen, winkels etcetera)

 

 deurdrangers

Onze merken

nemef
dorma
dictator
geze
nitto